
INGREDIENSER
200 g fläskfärs
0,5 dl finhackad vitkål
0,5 dl finhackad gräslök
1 msk japansk soja
1/2 tsk socker
1 msk sesamolja
1 tsk riven vitlök
1 tsk riven ingefära
Salt och vitpeppar efter smak
Gyoza wrappers (fnns att köpa fryst i din lokala asiatiska livsmedelsbutik)
DIPPSÅS
5 msk risvinsvinäger (alt. Vitvinsvinäger)
3 msk soya
1 tsk socker
Några droppar sesamolja
Tina Gyozapapperna genom att lägga dem i sin förpackning i ljummet vatten i ca 30 minuter.
Hacka och lägg ner alla ingredienserna till dumplingsen i en skål. Blanda till en jämn röra och ställ i kylen i 30 minuter.
Rör ihop dippsåsen och ställ även den i kylen tills det är dags att servera.
När det är dags att montera dumplingsen tar man ett gyozapapper och lägger på ca en tesked av färsblandningen. Blöt kanterna med lite vatten, vik på mitten och stäng dem ordentligt genom att vika kanterna omlott. Instruktioner på detta fnns att hitta lätt på internet. Lägg dina färdigvikta dumplings under en fuktig handduk så torkar de inte ut när du viker de resterande.
Hetta upp en stekpanna med lite olja i botten till medelhög värme. Lägg i dumplingsen och låt dem ligga tills de får lite färg på undersidan. Häll sedan i vatten så att det täcker botten på stekpannan och sätt på ett lock. Dumplingsen är klara när allt vatten avdunstat och gyozapappret är lite lätt genomskinligt.
Servera med dippsås och gärna lite vitlöksgroddar.